Böbrek Taşını Düşürmeye Yardımcı Şifalı Bitkiler

Böbrek taşı düşürülürken yaşanan ağrının şiddeti efsanelere konu olur. Bunu yaşayan kadınlar doğum sancısı ile eş değer görür. Erkekler ise böyle benzer bir ağrı yaşamadıkları için tarifte bile zorlanırlar. İnsana duvarları dövdüren korkunç bir ağrı. Böbrek taşı düşürmek, çok sık yaşanan bir vaka haline dönüşmüş durumda.

Böbrek taşı hastalığı, idrarda yüksek seviyelerde kalsiyum, okzalat, ürik asit maddeleri olduğunda veya kristallerin birbirine yapışmasını engelleyen sitratın az miktarda olduğu durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu durum bir süreç küçücük parçaların birleşmesi ile oluşmakta. Taşların büyüklüğü ufak bir pirinç tanesinden bir mandalinaya kadar değişebilir. Tabi ki ağrının şiddeti ve tedavisi de bu paralelde değişmekte.

bobrek_tasi

Taş oluşum riskini artıran faktörler nelerdir?

Yetersiz sıvı alımı: Yeterli sıvı alınmazsa, özellikle de su içilmez ise idrar içerisinde taş oluşumuna yol açan minerallerin konsantrasyonu artar. Bu yüzden sıcak iklimde yaşayanlar veya sıcak ortamlarda çalışanların taş oluşturma riski artmaktadır. Bol su içmek oldukça önemli.

Aile öyküsü ve kişisel öykü: Ailesinde taş öyküsü olanların taş oluşturma olasılığı yüksektir. Yine böbreğinde bir kez taş oluşan bir hastanın 5 yıl içinde ikinci bir taş oluşturma riski %50 civarındadır.

Yaş cinsiyet ve ırk: Böbrek taşı hastalığı çoğunlukla 30-50 yaş aralığında görülür. Erkeklerde ve beyaz ırkta taş hastalığına daha sık rastlanır. (istatistik sonuçlara göre)

Bazı hastalıklar:Renaltübülerasidoz, gut ve sistinüri gibi nadir görülen hastalıklarda taş oluşturma riski daha fazladır.

Diyet: Yüksek hayvansal protein ve düşük lif içeren diyetlerde taş oluşma riski çok daha fazladır. Ayrıca fazla miktarda tuz tüketimi ile taş oluşumunun ilişkili olduğu saptanmıştır.

Az hareket veya hareketsizlik: Yatalak olan hastalarda, uzun süre az hareket eden hastalarda kemiklerde erime olabileceği için ve idrarda kalsiyum oranı yükseleceği için taş oluşma riski artar.

Böbrek Taşı Düşürmenin Doğal Yolları Neler?

C vitamini kürü;Kışın en fazla tükettiğimiz C vitamini deposu portakalı böbrek taşı düşürmek içinde kullanabiliyoruz.2 kg portakal ve 4 litre su ile hazırlanıyor. Portakallar iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır ve 4 litrelik su, 1 litre su kalana kadar kaynattıktan sonra blenderden geçirilir. Soğuduktan sonra cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz Sabahları isterseniz sade ya da isterseniz bal ile tatlandırarak bir fincan tüketin.

Karışım Kür; 3-4 adet küçük kereviz sapları ile birlikte, 3-4 lahana yaprağı, bir tutam maydanoz sapı ve yarım litre su ile kaynatılıp süzülür sabah akşam birer bardak 3 hafta içebilirsiniz.

Mısır Püskülü Çayı;100 gr mısır püskülü 1 litre su ile kaynatılır sabah akşam bir bardak içilir.

Sedef Otu- Çoban Kesesi Kürü;Sedef otu ve çoban kesesi 100 gr olmak üzere 1 litre su ile kaynatılıp sabah akşam bir bardak tüketilir.

Bayır Turpu Kürü;Bayır turpu güzelce yıkanıp dilimlendikten sonra yarım litre suda kaynatılıp aç karnına sabahları içilir.

UYARI; Bu kürler eski zamanlardan beri bu hastalığın tedavisi için lokman hekimler tarafından kullanılan kürler. Doktorunuza danışmadan kullanılmamalı. Kullandığınız ilaçlarla bir etkileşim yapabilir mutlaka uzmana danışılması gerekli. Ayrıca kürlerin hepsi aynı anda yâda hiç ara vermeden arka arkaya kullanılması bağırsak florasını bozabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir