Lavanta Yağının Faydaları, Lavanta Yağının Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Lavanta ve lavanta yağı, aromatik bitkiler arasında en güzel kokuya sahip olan bitki olarak öne çıkmaktadır. Lavanta yağının yalnızca birkaç damlası ile birçok konuda yarar sağlayabilir, güzel bir koku yaratabilirsiniz.

Lavanta yağını dilerseniz sağlık konularında, dilerseniz güzellik konusunda çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda lavanta yağının faydaları, lavanta yağı faydaları ve kullanımı, lavanta yağı nelere iyi gelir, lavanta yağı ne işe yarar, lavanta yağını kimler kullanmamalı gibi konular hakkında bilgiler sunacağız.

Lavanta yağının faydaları, lavanta yağı nelere iyi gelir?

Lavanta yağının bilinen ve bilinmeyen birçok önemli etkisi vardır. Her geçen gün yeni bir faydası ile karşılaştığımız lavanta yağının faydaları hakkında bilgi vermek gerekirse;

Lavanta yağı nelere iyi gelir

Lavanta yağı saç kepeğine iyi gelmektedir.
Çatlayan ve uçuklayan dudaklara 1 damla lavanta yağı sürülmesi yeterlidir.
Yanık tedavisinde,
Böcek ve arı sokmalarında,
Burun kanamasında,
Göz yaşarması ve egzama da lavanta yağının önemli faydaları vardır.

Lavanta yağı faydaları ve kullanımı

Lavanta yağının faydaları hakkında yukarıda birkaç bilgi vermiştik. Lavanta yağının faydaları ve nasıl kullanılacağı konusunda aşağıda maddeler halinde bilgiler bulabilirsiniz.

Eğer kışın dudaklarınız aşırı derecede çatlıyor ise 1 damla lavanta yağı kullanmanız yeterli olacaktır.

Ayaklarınız aşırı ağrıyor ise sıcak bir su içerisine 2 damla lavanta yağı damlatarak ayaklarınızı dinlendirmeniz yararlı olacaktır.

Burun kanamalarında biz beze 2 3 damla lavanta yağı damlatılarak buruna bastırmak ve nefes yolu ile kokuyu içeri almak iyi olacaktır.

Göz yaşarmalarında burun üzerine lavanta yağı sürülmesi faydalıdır.

Egzama ya da dermatit de sorunlu bölgenin lavanta yağı ile ovulması yeterlidir.

Lavanta yağı ne işe yarar? Lavanta yağının cilde faydaları nelerdir?

Lavanta yağı sağlıktan, güzelliğe, temizlikten, tekstil sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanılabilmektedir.



Sağlık açısından birçok yararlı etkisi olduğu kadar temizlik ve kozmetik sektöründe de lavanta yağından sıkça faydalanılmaktadır.

Lavanta yağının cilde faydaları hakkında şunu söyleyebiliriz.

Ciltte bir kaşıntı, bir yanma bu güneş yanığı da olabilir. Ciltteki kaşıntı, egzama, yanma gibi problemleri azaltmak için lavanta yağı kullanılmaktadır.

Lavanta yağını hoş kokması için saçınıza sürebilirsiniz.

Ayaklarınızın altına sürebilirsiniz ayakların altında oluşan çatlakları tedavi etmeye yardımcı olurken, bakterileri de yok eder.

Gözleriniz yaşarmasını engellemek için burnunuzun yukarısındaki bölgeye lavanta yağını uygulayabilirsiniz.

Lavanta yağının hoş rahatlatıcı bir kokusu vardır.

Lavanta yağını kimler kullanmamalı

Hamile bayanların, alkol alanların kullanması tavsiye edilmemektedir.

Lavanta yağının faydaları, kullanımı ve nelere iyi geldiği hakkında bilgiler verdik.

Saç Dökülmesi İçin Lavanta Suyu hakkında bilgi edinmek için buraya bakınız.

Lavantanın faydaları ile ilgili yazımızı okumak için ise buraya bakabilirsiniz.

Share Button

YORUM EKLE

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir