Bebeklerde İshal Ve Kabızlık

Yeni doğan ve anne sütüyle beslenen bebeğin dışkısı koyu bir çorba kıvamında olur. Bebek ilk ayını bitirmeden ishal rahatsızlığına yakalandıysa bunun sebebi bir enfeksiyon kapmış olma ihtimali olabilir. İshal olan bebeğin dışkısı yeşil renkte ve sulu olur. Dışkılamasında bir artış olan bebeğin, anne sütüyle beslenen yeni doğan bir bebeğin dışkısında normal bir şekilde yer alan süt pıhtısı görülmez. Bununla beraber aşırı kötü bir kokusu olur.

Bebeğin ishal rahatsızlığına yakalandığından şüpheleniyorsanız doktora göstermeniz de yarar var. Hafif bir ishal var ise doktor bebeğin beslenme sayısında yada beslenme miktarında bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söyler. Bebeği emzirmeye devam edin ancak normalinden iştahı fazla olabilir. Böyle bir duruma şaşırmayın. İshal eğer ciddiyse ve bebek ciddi miktarda su kaybediyorsa bebeği hastaneye yatırma durumu söz konusu olabilir.

Yeni doğan bir bebekte kabızlık problemi nadir görülür. Bebekte kabızlık durumu, bebeğin dışkısının gecikmesi durumudur. Anne sütüyle beslenen bebeklerin bir kısmı emzirmeden sonra altlarını kirletirler. Bazı yeni doğan bebeklerde günde bir defa ya da iki günde bir kere altlarını kirletebilirler.

Gerçek kabızlık durumu kolay bir şekilde çıkartılmayan sert ve kuru dışkıdır. Anne sütüyle beslenen bebeklerin dışkıları elma püresi şeklinde olur ve yine elma püresi yumuşaklığında olur.

Uyarı: Bebeğiniz ishal veya kabız olduğunda bunu mutlaka doktorunuza danışmanız ve doktorunuzun vereceği tedaviyi uygulamanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir