Buğday Çimi Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Elde Edilir?

Buğday çimi ve suyu nedir?

Buğday çimi ya da buğday suyu, yüzyıllardır tedavi edici özelliği nedeniyle kullanılmaktadır. Özellikle Orta Asya Türklerinin buğday çimi suyunu tedavi amacıyla içtiği bilinmektedir. Buğday çimi suyunun içinde yer alan birçok zengin vitamin ve mineralin, detox özellik gösterdiği, cilt üzerinde etkili olduğu ve kanser türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğu söylenmektedir.

Buğday Çimi Suyu Nedir? Faydaları, Yararları Nelerdir?

Buğday Çimi Suyu Nasıl Elde Edilir, Buğday Çimi Suyu Nasıl Sıkılır, Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır, Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır, Buğday Çimi Suyu Faydaları, Buğday Çimi Suyu Zayıflatırmı, Buğday Çimi Suyu Makinesi

Buğday çimi ve suyunun faydaları, yararları nelerdir?

Yukarıda da belirtildiği gibi kanser türlerine karşı oldukça etkili olan buğday çimi suyunun birçok önemli yararı bulunmaktadır. Doğada bulunan 102 mineralden 90’ı buğday çimi içerisinde yer almaktadır. Buda doğal bir ecza deposu olarak karşımıza çıkmaktadır. Araştırmalar sonucunda 30 cc’lik bir buğday çimi suyunun 3,5 kg sebzede yer alan vitamini ve 8 kilo ıspanakta yer alan demiri içinde bulundurduğunu göstermektedir.

Diğer araştırmalarda ise buğday çimi içerisinde 20 den fazla aminoasit, birçok gıdada bulunmayan enzimler olduğu görülmüştür. Ancak buğday çiminin taze olarak tüketilmesi önemlidir. Taze tüketimde metabolizma üzerinde uyarıcı bir etki yaratacak, tiroid bezlerinin düzenli çalışmasını sağlayacaktır.

Lenf sistemleri üzerinde düzenleyici etkisi bulunan buğday çiminin kalp fonksiyonlarını artırdığı ve kan basıncını normalleştirdiği görülmüştür. Kolesterolü düşürmekte, böbrek ve bağırsakları temizlemektedir.

Buğday çimi ve suyu nasıl elde edilir, nasıl sıkılır, hazırlanır?

Buğday çimi suyu hazırlamak isteyenler şu yöntemi uygulayabilir.

Birkaç avuç buğdayı bir kap içerisine üzeri suyla örtülecek şekilde bırakın. 24 saat sonra üzerindeki suyu boşaltın ve 24 saat sadece bu şekilde bekletin. Sonraki aşamada her gün üzerine sadece nemlendirecek şekilde su serpin. Bu aşamadan sonra filizlenme ve yeşerme başlayacaktır. Uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması adına buzdolabına kaldırmanız daha uygun olacaktır. Buğday çiminin günde 2-3 kaşıktan fazla alınmaması gerekmektedir.

Buğday çimi suyu makinesi 

Buğday çimi nasıl yapılır, nasıl ekilir, nasıl elde edilir?

Buğday çiminin bir diğer yetiştirme yöntemi ise şu şekildedir.

Hazırlamak istediğiniz orta büyüklükte ki saksıya organik toprağı doldurun. Buğdayları toprağa kavuşturmadan önce bir gün su içerisinde bekletin ve bir gün sonra sulanmış toprağa buğdayları ekin. Üzerini hafif bir toprak tabakası ile kapatın. Toprak üzerinde 4-5 parça ıslanmış gazete parçası yerleştirin. Gazete kağıtlarının kurumaması için üzerine naylon bir örtü yerleştirin. Tohumların hava almasını engellemeyecek şekilde yerleştirdiğiniz naylon bezden 4 gün sonra örtüyü kaldırarak filizleri sulamaya başlayın.

Ortalama büyüklüğü 7-14 günde ulaşan filizleri dilerseniz salatalarda dilerseniz sıvı olarak sıkarak kullanabilirsiniz.

Buğday Çimi Suyu Nasıl Elde Edilir, Buğday Çimi Suyu Nasıl Sıkılır, Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır, Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır, Buğday Çimi Suyu Faydaları, Buğday Çimi Suyu Zayıflatırmı, Buğday Çimi Suyu Makinesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir