Damla Sakızı Nelere İyi Gelir? Damla Sakızının Faydaları ve Kullanımı

Bugün sizlere damla sakızı hakkında bilgiler vereceğiz. Çoğumuz damla sakızını biliriz özellikle de damla sakızlı muhallebiyi pek çok kişi tatmıştır. Bu yazımızda sizlere damla sakının faydaları, damla sakızı nelere iyi geliyor, damla sakızının mideye faydaları neler, damla sakızının kullanım şekli gibi damla sakızı hakkında önemli bilgiler yer almaktadır.

Damla Sakızı Faydaları,  Damla Sakızı Ne İşe Yarar, Damla Sakızı Neye İyi Gelir, Damla Sakızı Neye Yarar, Damla Sakızının Faydası, Damla Sakızının Kullanılışı, Damla Sakızının Kullanımı, Damla Sakızının Mideye Faydaları

 

Damla sakızı ne işe yarıyor, nelere iyi geliyor?

Şifa kaynağı olan damla sakızı damla sakızı göğüs hastalıklarının tedavisinde çok faydalı, böbrek hastaları için çok faydalı, damla sakızının idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Karaciğerin kuvvetlenmesi içinde faydalı olan damla sakızı bunların dışında felçli hastalar ve dalak ağrıları içinde iyi gelir. Damla sakızının en önemli özelliği midedeki yanma, ekşime, alevlenme hislerini giderir.

Damla sakızının kullanım şekli;

Damla sakızını muhallebilerde de çok kullanılır. Bunun dışında dondurmada ve kahvede de kullanılmaktadır. Damla sakızı çok güzel bir kokuya sahip olup kullanıldığında lezzet katar.

Damla sakızının mideye faydaları nelerdir?

Damla sakızını havanda dövüp sütün içerisinde karıştırır yaparsanız o zaman mideyi rahatlatızı etkisinden faydalanmış oluruz. Reflüsü olanlar, midesinde asit,yanma olanlar için önerilir. Damla sakızı ezilmez ise çok rahat kullanılamaz. Mide rahatsızlıkları için başka bir kullanım şekli de toz haline getirilmiş damla sakızının bal ile karıştırılarak yemeklerden önce alınmasıdır. Yarım kilo bala, 50-100 gram dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı konup karıştırılır bu macun yemeklerden önce birer kaşık yenebilir.

Damla sakızı midenizi rahatlatıp, göğsü yumuşatır. Sinir sistemine iyi gelir. Diş etlerinin kuvvetlenmesinde, ağız kokularında ve diş eti kanamalarını giderilmesinde destek olur. Bazı kişiler 2-3 parça damla sakızını ağızlarında çiğnerler.

Uyarı: Bu yazımızda sizlere damla sakızı nelere iyi gelir, ne işe yarar, damla sakızının faydaları nelerdir ve kullanım şekli ile ilgili bilgiler verdik. Gerek bu konuda gerekse diğer bitkilerin faydaları ile ilgili yazılan konular herhangi bir hastalığı tedavi etmek gibi bir amacı yoktur. Sağlık sorunlarınız de ve  şikayetleriniz için mutlaka bir tıp hekimine başvurunuz. Bitkiler sadece destek amacı ile doktorunuzun bilgisi alınarak kullanılabilir.

One Comment on “Damla Sakızı Nelere İyi Gelir? Damla Sakızının Faydaları ve Kullanımı”

  1. sakız adasından reçeli geldi nasıl yenmeli yada ne işlem yapıp yenmeli tavsiyelerinizi bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir