Evde Gerçek Sahlep ile Salep Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salep Tarifi

Evde gerçek sahlep ile salep nasıl yapılır? Bu yazımızda soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis tarçınlı salebin tarifini anlatıyoruz.

Bir önceki yazımızda sahlebin faydaları ile bilgiler vermiştik. Saleb içimizi ısıtarak üşümeyi giderici etkisi bulunan  doyurucu etkisi sayesinde uzun süre tok tutan bir içecektir ve salep evde kolayca hazırlanabilir.

salep nasıl pişirilir, salep nasıl yapılır, salep nasıl hazırlanır, salep nasıl yapılır tarifi, sahlep nasıl yapılır, evde salep yapımı, evde salep nasıl yapılır, evde gerçek sahlep nasıl yapılır,salep tarifi
salep nasıl pişirilir, salep nasıl yapılır, evde salep yapımı, evde salep nasıl yapılır, evde gerçek sahlep nasıl yapılır

Ev Yapımı Salep Tarifi;

Malzemeler
*2 tatlı kaşığı salep 10 gr kadar
*2,5  yemek kaşığı şeker 25 gr kadar
*4 su bardağı süt yaklaşık 1 litre süt
*Tarçın veya zencefil
Yapılışı: Toz salebi ve şekeri tencereye koyup güzelce karıştırın. Bu karışımın içine sütü yavaş yavaş ilave ederek ezin. Kısık ateşte,  dibinin tutmaması ve topaklanmaması için koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın ve  yaklaşık 20-25 dk pişirin. Koyulaşıp salep kıvamına geldiğinde ev yapımı salep hazırlanmış demektir.
Porselen fincanlarda üzerine tarçın döküp servis edebilirsiniz. Eğer istenirse üzerine zencefil dökerek de içebilirsiniz. Osmanlı döneminde salebin üzerine birazcık toz zencefil de katılırmış hafif bir acılık veriyor farklı bir lezzet katıyor.
Afiyetle içiniz.
Sahlep kalın barsak iltihabı ve bağırsak kanaması olanlara tavsiye edilmez.
Bu yazımızda salep nasıl pişirilir, salep nasıl yapılır, salep nasıl hazırlanır, evde salep yapımı, evde gerçek sahlep nasıl yapılır, ev yapımı salep tarifi ile bilgiler verdik. Salebin faydalarını öğrenmek isterseniz daha önce yazmış olduğumuz salep nelere iyi gelir? Salep hakkında bilgi veren yazımızı okuyabilirsiniz.

One Comment on “Evde Gerçek Sahlep ile Salep Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salep Tarifi”

  1. Kastamonudan aldığım salep ile bu tarifi deneyeceğim. Sadece tarçın ekleniyor diye biliyordum. Zencefille de güzel olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir