Faranjit hem çocukları hem de biz büyükleri oldukça rahatsız eden bir hastalıktır. Bir önceki konumuzda faranjit nedir, faranjitin nedenleri ve faranjit belirtileri hakkında sizlere bilgiler verdik. Faranjit hakkında bilgi edinmek için okuyabilirsiniz.
Faranjit belirtileri, semptomları ile yaşam kalitemizi de oldukça olumsuz etkilemektedir. Eğer faranjit oldu iseniz öncelikle tabi doktora görünmeli ve onun vereceği ilaçları kullanmanız çok önemlidir. Bunu belirtmek isterim.
İbrahim Saraçoğlu Adaçayı Kürü
Faranjit de, boğaz ağrısı, iltihabı, bademcik şişmesinde Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bitkisel tedavi olarak Adaçayı kürünü öneriyor. Adaçayı gargarası faranjit ve boğaz iltihabı için önemli bir yardımcı bitki ve aynı zaman da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir.
İbrahim Saraçoğlu Faranjit Kürü
Faranjit Kürünün Hazırlanışı; Bir cam veya porselen demliğe bir su bardağı su konur, ardından 1 tatlı kaşığı taze adaçayı eklenerek 10 dakika demlenir. Ilıdıktan sonra gargaramız hazır.
Poşet çayda kullanılabilir. Kür için 1 poşet ada çayı yeterlidir.
İbrahim Saraçoğlu hocamızın faranjit ve boğaz şişkinliği için verdiği ada çayı kürü günde 2-3 defa gargara yapılarak uygulanır. Aynı zamanda bir ay boyunca her gün bir çay bardağı ada çayı içilir. Demleme süresi sonunda bitkiyi daha fazla suyun içinde bekletmeyiniz süzünüz.
Adaçayı kaynatıldığı için çok acı olur yutulmaz. Eğer çay gibi demlenirse içilebilir yani adaçayı olur.
ADAÇAYI İLE İLGİLİ UYARI:
Özellikle hamile bayanlar, hamilelik sürelerinin ilk 3 ayında dikkatli olmaları gerekir. Eğer bir düşük tehlikesi varsa kesinlikle adaçayından uzak durmalı ve kullanmamalıdırlar. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir. Bu nedenle hamilelere önerilmiyor. Bunun dışında bu bitkiye karşı alerjisi olanlar da adaçayından uzak durmalıdırlar. İlaçlar gibi bitkilerinde yan etkiler mevcuttur. Bu nedenle bitkilerin yan etkilerini öğrenmeden lütfen kullanmayınız.