Böbrek sağlığımız ve cilt sağlığımız için su içmek çok önemlidir. Kışın biraz su içmeyi ihmal edebiliyoruz. Hem yazın hemde kışın yeterli miktarda su içmeliyiz. Kışın vücudumuza başta su olmak üzere 2, 2,5 litre sıvı gıdalar almamız gerekir.
İdrarın Koyu Renk Olmasının Nedenleri?
İdrarın rengi hastalıklardan ya da fizyolojik nedenlerden dolayı koyulaşmaktadır.
Fizyolojik nedenler olarak az su içmek, bazı ilaçlar, vitamin hapları, pancar, kırmızı biber, böğürtlen gibi bazı yiyeceklerde idrarın rengini değiştiren etmenler arasındadır.
Başta böbrek ve idrar yolları iltihabı hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi hastalıkları, kan hastalıkları ve metabolizma hastalıklarında da idrar rengi değişir. Safra kesesi taşlarında da idrarın rengi değişebilir. Safra yolu tıkanıklıklarında da idrar rengi koyulaşır. Büyük tuvaletin rengi açılır.
İdrarın rengi sarı renge yakın ve bulanık ise bu idrar rengi enfeksiyonunu düşündürebilir.
İdrarınızın rengi çay renginde koyu renkli geliyorsa ise karaciğer hastalığı olabilir. Bu duruma halsizlikte eşlik ediyorsa sarılık (hepatit) başlangıcı olabilir. İhmal etmeyiniz hemen doktora gidiniz.
İdrarın Rengi Nasıl Olmalı?
İdrarın rengi, berrak ve saman sarısı olmalı, su içmek çok önemli sağlıklı böbreklere sahip olmak istiyorsanız su içmeyi ihmal etmeyiniz. Az su içmek böbrek taşlarına da neden olur.
Böbrek sağlığı için idrarınızı tutmayınız ve yeteri kadar su içiniz.