Neden Zayıflayamıyorum, Neden Kilo Veremiyorum?

Zayıflayamıyorum, Kilo Veremiyorum?. Peki Neden?

Neden zayıflayamıyorum, kilo veremiyorum. Evet, zayıflamak isteyen ve kilo veremeyen kişilerin sıkça dile getirdiği sorulardan birisi zayıflayamamak. Peki, neden zayıflayamıyoruz? Kimler zayıflama konusunda daha şanssız? Zayıflamayı önleyen etmenler neler? Bu yazımızda tüm bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

Neden Zayıflayamıyorum, Neden Kilo Veremiyorum, Niye Zayıflayamıyorum, Neden Zayıflayamıyoruz, Neden Zayıflayamıyorum Beslenme Diyet, Spor Yapıyorum Ama Zayıflayamıyorum, Zayıflayamama Nedenleri

 

Neden Zayıflayamıyorum, Neden Kilo Veremiyorum?

Zayıflama konusunda en şanssız grup hiç şüphesiz kadınlar. Kadınlar, erkeklere göre zayıflama konusunda daha çok sorun yaşıyor. Çok kısa bir süre öncesine kadar kadınların daha yağlı olması tercih edilen bir durumdu. Bu durumun temel sebebi ise olası bir kıtlık ya da afet durumunda yararlı olacağı düşüncesiydi. Özellikle emzirme döneminde bulunan bayanların bebeğini daha iyi emzirebilmesi için bu durumun bir gereklilik olduğu düşünülüyordu. Ancak yapılan araştırmalarla birlikte zayıflamaya direk olarak odaklanmanın yanlış olduğu bunun yerine yağ oranının sağlıklı bir düzeye çekilmesinin daha doğru olacağı keşfedildi. Tabii ki bazı genetik etmenlerde zayıflamayı önleyen sorunlar arasında yer alıyor. Özellikle şu sorular dikkat çekmekte,

1)      Egzersiz yapıyorum ancak neden zayıflayamıyorum,neden kilo veremiyorum ?

2)      Düşük kalorili yemekler tüketmeme rağmen zayıflayamıyorum?

İşte bu iki soru genetik etmenlerin temelini oluşturuyor. Kişilerin aşırı kilolu olmasını genetik ya da çevresel faktörlerin etkilediği düşüncesi henüz toplumlara yeni, yeni yerleşmeye başladı.

Tüm bu soruları ve sorunları bir kenara bıraktığınızda önemli olanın dengeli beslenmeyi öğrenmek olduğunu görebilirsiniz. Evet, genetik faktörleri değiştirme şansımız bulunmasa da çevresel etmenleri değiştirme şansına sahibiz. İlk olarak tüketim şeklimizi ve fiziksel aktivitelerimizi kontrol ederek işe başlayabiliriz. Günümüzde çoğunlukla insanların sağlıklı ve dengeli beslenmek yerine zayıflamaya yönelmesi üzücü bir durumdur. Bu durumu kısa mesafeli bir yarış olarak görmek yerine uzun bir maraton koşusu olarak görmek daha doğru olacaktır.

Neden Zayıflayamıyorum, Neden Kilo Veremiyorum, Niye Zayıflayamıyorum, Neden Zayıflayamıyoruz, Neden Zayıflayamıyorum Beslenme Diyet, Spor Yapıyorum Ama Zayıflayamıyorum, Zayıflayamama Nedenleri

 

Neden zayıflayamıyorum? Zayıflayamama Nedenleri

Zayıflamamı engelleyen etmenler neler olabilir?

Sağlıksız Beslenme: 

Sağlıksız besleniyoruz, bolca beyaz zehir olan şeker tüketiyoruz, karbonhidratlar, beyaz ekmek, şeker, makarna, hazır kek ve tatlılar, çikolata, kahve vs gibi gıdalar insülin direncini artırır, pankreası yorar, kilo almaya neden olur ve ateroskleroza yol açar. Fazla alınan karbonhidratlar vücutta glikojen olarak depo edilir. İhtiyacımız olan günlük şekeri doğal meyvelerden almak ve bunu da abartmamak lazım şeker meyveden de alınsa şekerdir.

Şekeri doğal yollar ile almadığınız sürece sağlıklı olmanız zor. Şekerin zararlarını buradan okuyabilirsiniz.

Sabah kahvaltısını atlamayın ve doğru bir kahvaltı hazırlayın kendinize, akşam 8 den sonra yemek yemeyiniz bunun dışına su içmek, yeşillik yemek ve kalorisi yüksek olmayan meyve yiyebilirsiniz.

İnsülin direnci için çay tarifi ancak bu çay tarifindeki bitkilere karşı alerjiniz varsa kullanmayınız.

http://oynat.cubecdn.net/doktorumvod/mp4/2012/5/23/1486.mp4

Metabolizma Hızı:

Metabolizma hızı zayıflamayı etkileyen ilk faktör olarak öne çıkar. Metabolizma hızınız bir diğer bireye göre daha yavaş ise vücudunuzun daha az kalori harcaması doğal olacaktır. Bu nedenle zayıflama konusunda daha çok zorlanmanız ve daha fazla efor sarf etmeniz gerekebilir.

Erkeklerin kadınlara göre şanslı olması ne demek?

Yağ ve Kas Oranı:

Evet, erkek ve kadınlar arasında ki farklılık burada ortaya çıkıyor. Erkeklerde kas kütlesi kadınlara göre daha fazla iken, kadınlarda erkeklere göre yağ oranı daha fazladır. Kas dokusu fazla olduğu için yağ yakımı daha çok olacaktır. Ayrıca kadınlarda yağlar kalça ve bacak kısmında daha çok birikirken erkeklerde karın kısmında birikim daha fazla olacaktır.

Genetik ve çevresel etmenlerin etkisi nedir?

Anne:

Anne faktörü burada öne çıkıyor. Annenin gebelik döneminde zayıf ya da obez olması dışında nasıl beslendiği önemlidir. Sağlıksız ve dengesiz beslenme bebeğin gelişimini ve doğumundan sonra geleceğini etkileyecektir. Ayrıca çocukluk döneminde edinilen beslenme alışkanlığı gelecekte ne gibi vücut hatlarına sahip olacağımızı belirleyecektir.

Stres ve Sıkıntı Faktörleri:

Stres ve sıkıntı faktörleri hem kilo almayı hem de kilo vermeyi etkileyen en önemli unsurların başında gelir. Neden zayıflayamadığınızı ya da kilo alamadığınızı, bulunduğunuz ortamın stres düzeyi ile sorgulayabilirsiniz.

Egzersizler:

Egzersiz, genetik faktörler kadar etkili bir unsurdur. Zayıflama üzerine yapılan araştırmalar, egzersizin zayıflama üzerinde %30-50 arasında bir etkisi olduğunu göstermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir