İftar veya sahurda yemek için börek düşünenler soğanlı patatesli kol böreğini hazırlayabilirler. Soğanlı patatesli kol böreğinin yapılışı da son derece kolay
Soğanlı Patatesli Kol Böreği Tarifi
Gerekli Malzemeler
2 adet yufka
6 adet büyük boy haşlanmış patates
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu İçin: 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ
Tarifi:
Patatesleri haşlayıp doğruyoruz. Kuru soğanları yarım piyaz olarak kesiyoruz. Soğanları sıvı yağla kavuruyoruz. Tuz, karabiber, pul biber ve baharatları koyuyoruz. Maydanozu serpip hazır hale getiriyoruz. Yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpıp yufkayı seriyoruz. Fırçayla karışımdan sürüyoruz. Harcın yarısını yufkanın üzerine yayıyoruz. Her iki tarafından 4’er parmak ince katlayıp rulu yapıyoruz. Fırın tepsisine alıyoruz. Sostan üstüne sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Kol böreği bulgurlu da yapılabiliyor. İkiye kestiğimiz yufkaların arasına, bolca bulgur pilavı serpip, yufkayı yuvarlıyoruz.