Ölümcül Hastalıklara Şifa Niteliğinde Besinler

Sarımsak; En iyi bilinen doğal antibiyotiklerden biridir. Çeşitli araştırmalarda, düzenli olarak çiğ veya az pişmiş sarımsak tüketmenin kolon ve mide kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini önemli oranda azalttığı belirlenmiştir.

20151017_145244

Balık; Omega – 3 yağlarının anti kanserojen etkisi çeşitli araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Bilim adamları Omega – 3 yağlarınca zengin bir diyetin tümör ve metastaz oluşumunu azalttığını belirtiyorlar.

Karnabahar; İçerisindeki bileşikler sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Prostat kanseri, mide kanseri, kolon, meme, yumurtalık, mesane ve akciğer kanseri gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.

Soğan; Besin değerleri zengindir. A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengin olan soğanın içerdiği diğer etken maddeler sayesinde de pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücü etkisi vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur.

Havuç; Beta karoten ve diğer antioksidanlar bakımından zengin olan havuç kanseri önlemede rol oynayabilir. Yapılan araştırmalarda beta karoten bakımından zengin bir beslenme programının prostat kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanseri riskini düşürdüğü sonuçları elde edilmiştir. Lösemi: 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre havuç suyunda bulunan bioaktif kimyasallar, miyeloid ve lenfoid lösemide kansere yol açan hücre büyümesini baskılıyor. San Diego Tıp Merkezi tarafından yapılan bir diğer çalışmada ise havuç mesane kanseri riskini azaltmak için tavsiye edilen gıdalar arasında yer alıyor.

Fasulye; Hipertansiyona karşı koruyucudur. Yüksek olan tansiyonu düşürmekte oldukça etkilidir. Günlük 12-33 gram lif alımının kan basıncını düşürdüğü gözleniyor. Ayrıca, lifli gıdanın kalp krizi ölümlerini yüzde 27 azalttığı biliniyor.

Zeytinyağı; Günümüzde çok sık rastlana meme kanseri ve kolorektal kansere yakalanma riskini azalttığı düşünülmektedir. Zeytinyağı çok etkili bir antioksidandır. Bu özelliğinden dolayı genel anlamda serbest radikallerin bünyeye verdiği zararları azaltır ama özel anlamda bundan en çok etkilenen karaciğer sağlığına inanılmaz katkıda bulunabilir. Temizleme merkezi olarak görev yapan karaciğeri ayrıca toksinlerin vereceği olası zararlardan korur.

Fındık; İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kötü niyetli kolesterolün düşülmesine yardımcı olurken iyi kolesterolü de destekler. İçerdiği Omega 3 damarları koruyarak kan akşını düzenler ve kalp sağlığını korur. Günlük bir bardak fındık tüketimi E vitamini ihtiyacının %86’nı karşılar. Aynı zamanda A ve C vitamini yanında güçlü antioksidanlar içerir. Bu vitaminlerin sinerjik etkileri yaşlanmayı önleyebilir.

Elma; Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü’ne göre elma, yüksek besin lifi içeriğiyle kolon kanserine, yüksek C vitamini içeriğiyle gırtlak kanserine ve antioksidan içeriğiyle mide ve akciğer kanserine karşı koruma sağlıyor. Enstitü tarafından desteklenen ve yayınlanan araştırmalarda hiçbir meyvenin tek başına yeterli olmadığı ancak elmanın kansere önlemede en etkili meyve olduğu belirtilmiş. Elmanın kansere karşı etkisi üzerine yapılan bir diğer araştırmaya göre elmada bulunan quercetin, kateşin, phloridzin ve klorojenik asit kadınlarda akciğer kanseri riskini %21 oranında azaltıyor. Cornell Üniversitesi tarafından laboratuvar hayvanları üzerinde yapılan bir çalışmada ise kırmızı elmanın mevcut kanserli tümörlerin küçülmesini sağladığı tespit edilmiş.

Tarçın; Fiziksel yaralanmalarda kanın pıhtılaşmasını sağlayarak kanamayı durduran trombositler bazı durumlarda herhangi bir yaralanma olmamasına karşın damar içinde birikerek damar tıkanıklığına yol açabilir. Tarçının bu tehlikeli pıhtılaşma üzerine etkisi hakkında çok sayıda bilimsel araştırma bulunmaktadır. Tarçında bulunan “sinamaldehid” (sinamik aldehit olarak da adlandırılır) istenmeyen pıhtılaşmaları önlemektedir. Tarçının bu özelliği aynı zamanda iltihap önleyici olarak kullanılmasını sağlamaktadır.
Ananas; Anan ile ilgili yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı.

Nar; Bilinen en etkili anti-kanser meyvesi. Hücre yenileme etkisi çok uzun zamandır bilinen bir besin.

Brokoli; Kanser hastalıklarından koruyabilir, kolon ve meme kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde azalttığı bilinmekte. Prostatı büyüyen hastalar ile suyu ile kür tedavisi uygulanmakta.

Domates; Domatesin sağlığa faydaları, sebzeye kırmızı rengini veren ve güçlü bir antioksidan olan “likopen” adlı bileşenden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda yüksek oranda C vitamini, beta karoten ve E vitamini içeren domates kalp ve damar sağlığını korumak, kemikleri desteklemek ve kanseri önlemek için tavsiye edilen gıdalar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Domatesin “kanserden korunma ve kanser hastalarında tedaviye yardımcı olması” alanında yapılan araştırmalarda, domatesin özellikle erkeklerde prostat kanseri riskini düşürdüğünün altı çiziliyor. Bu etkisi ise içeriğinde bulunan alfa-tomatin (Alpha-tomatine) adlı bileşenin prostat kanserine neden olan hücrelerin üretimini baskılamasından ileri geliyor. Yapılan çalışmalar domatesin akciğer kanseri üzerinde de buna benzer bir etkisinin olabileceğini gösteriyor.

Çörekotu; Tam anlamı ile bağışıklık sistemini güçlendirmek için var olan bir besindir. Çeşitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye başlamasını önlemektedir.

Kırmızı Turp; Kırmız Turp, lif içeriği ve glukosinat bileşikleri ile kalın bağırsak kanseri başta olmak üzere diğer kanserlere karşı koruma sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir