Şeker bayramı pek çok kişinin kilo aldığı bir dönem olarak gözümüze çarpmaktadır. Ramazanda oruç tutan kişiler, ramazan bayramında beslenme düzenlerini aniden değiştirmektedirler. Bu durum da kişilerin hem sağlıklarını bozmakta; hem de kilo dengelerini alt üst etmektedir. Peki o halde aklımıza şu soru geliyor öyle değil mi: şeker bayramında nasıl beslenmeliyiz?
Ramazan bayramında nasıl beslenmeliyiz sorusunun cevabı için sizlere farklı önerilerimiz olacak. Bu öneriler arasından, sizler için en uygun olanlarını şeker bayramında uygularsanız eğer, hem mide rahatsızlıkları ve bağırsak hastalıklarıyla uğraşmak durumunda kalmayacaksınız; hem de ramazan boyunca yavaşlayan metabolizmanızı birden hızlandırarak, kilo alımlarına neden olacak beslenme şeklinden kaçınmış olacaksınız…
Şeker bayramında nasıl beslenmeliyiz diyenler için ilk önerimiz sabah kahvaltısı için. Ramazan bayramında sabah kahvaltısını hafif besinlerle geçiştirmelisiniz. Şeker bayramında yapacağınız sabah kahvaltısı, peynir, zentin, kepek ekmeği gibi, ya da domates gibi besinlerle yapılabilir; ancak belirtilen gıdaların fazlası alınmamalıdır…
Ramazan bayramında nasıl beslenmeliyiz diye soranlar için şeker bayramı beslenme önerilerimizden bir diğeri de genel olarak tüm günün beslenmesini kapsamaktadır. Günü üç ana öğün ve iki ara öğün ile tamamlamalısınız. Ana öğünlerde et, süt, karbonhidrat gibi besinlerin yan ürünlerinden yeterince alarak, ara öğünlerde de meyve ve kepekli bisküviler gibi alternatifleri şeker bayramında değerlendirmelisiniz.
Şeker bayramında nasıl beslenmeliyiz diyenler, ramazan bayramında, kızartmaların yerine buğulama ya da haşlamaları tercih etmelidirler.
Ramazan bayramında nasıl beslenmeliyiz diyenler, tatlı tüketiminde dikkatli olmalıdırlar. Hamur ihtiva eden tatlıların tüketiminden ramazan bayramında kaçılmalı, süt içeren tatlılar, şeker bayramında daha çok tercih edilmelidir.
Ramazan bayramında nasıl beslenmeliyiz diye soranlar, ramazan bayramında sıvı tüketimine çok önem vermeli; ve günde en az iki litre su içmelidirler. Bununla birlikte, yemeklerde ayran ya da meyve suyunu tercih edebileceğimiz şeker bayramında, aralarda çay ya da kahve yerine adaçayı ve yeşil çay gibi çaylardan faydanılmalıdır.
Şeker bayramında nasıl beslenmeliyiz sorusunun cevabını alanlar, ramazan bayramında nasıl beslenmeleri gerektiğini öğrendiler. Bunun yanında, kilo alma sorunu yaşamamak için bedensel aktivitelerin de şeker bayramında yapılması gerektiğini unutmamak gerekir. Örneğin ramazan bayramında yemeklerden sonra yürüyüş yapılabilir; ya da gidilecek olan yerlerde asansör yerine merdiven kullanılabilir.