Ramazan ayı geliyor. Uzun süren açlık sonucunda ister istemez ağız kokusu problemi yaşanabiliyor. Meydana gelen ağız kokusu hem kendimizi hemde etrafımızı rahatsız edici oluyor. Ramazan’da ağız kokusunu önlemek için ne yapılmalı? Sorusuna cevap olarak hazırladığımız bu yazıda ağız kokusundan muzdarip olanlar için bazı öneriler yer almaktadır.
Açlık ağız kokusunu tetikliyor. Ramazan ayında açlık ve susuzluğa bağlı olarak ağız ve nefes kokusu, ağızda kötü tat sıkıntısına neden oluyor.
Öncelikle sahurda yemek yendikten sonra dişler ve dil ortalama 2 dakika fırçalanarak temizlenmelidir. Daha fazla şeker tüketimi sebebiyle daha çok ağız içinde bakteri ürer. İşte bu nedenlerden dolayı ağız bakımına ekstra dikkat edilerek dişlerin yanı sıra dilin sırtı ve arkası, yanağın iç yüzeyleri temizlenmelidir.
Limon ağız kokusunda etkili olduğundan yemekle birlikte limonlu su içmek yararlıdır.
Uyurken burnunuzun tıkalı olmamasına dikkat edin.
Ağız kokusu ve ağız içindeki bakteriler ile mücadele için uygun içeceklerinize tarçın ekleyebilirsiniz.
Ağız kokusu problemi yaşamak istemeyenler için akşamları sahura kalktıktan sonra doğal malzemeler ile gargara hazırlayabilirsiniz.
Ağız gargarası için ; Yarım litre kaynar suyun içine 2 yemek kaşığı adaçayı, 1 limonun kabuklarını ve 1 dalda tarçın ekleyip bunu 15-20 dakika süre ile demlemeye bırakınız. Daha sonra süzülerek ağız gargarası hazırlanmış olur.
Adaçayının antiseptik etkisi, limon ve tarçının kan şekeri dengelemesi özelliği bulunduğundan gargara yapıldığında ağız kokularını gidermek, gün boyu ferahlık hissetmek ve diş eti çekilmeleri varsa rahatlama sağlayacaktır.