Saçkıran İçin Ne Yapmalı?

Daha önceki yazılarımızda saçkıran nedir, saçkıranın nedenleri nelerdir, saçkırana ne iyi gelir gibi saçkıran hakkında bilgi veren yazılarımız olmuştu. Bu yazımızda saçkıran için ne yapmalı, saçkıran için ne yapılmalı, ne yapabilirim diye soranlar için bir takım bitkisel karışımlara yer vereceğiz. Elbette öncelikle saçkıran sorunu için tıbbi tedavi almanız ve doktorun vereceği reçeteleri uygulamalısınız. Burada saçkıran için yer alan bitkisel öneriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bazı bünyeler burada yer alan bitkilere karşı reaksiyon gösterebileceği ve bitkilerinde ilaçlar gibi yan etkilerinin bulunduğunu unutmamalıyız. Uyarılara dikkat etmeliyiz.

Saçkıran tedavisinde atalarımız saçlı deriye sarımsak sürerlermiş bu yanlış bir uygulama değil ancak kokusu ve birazda olsun asidin saç diplerini öldürebileceği bilinmelidir.

Saçkıran İçin Ne Yapmalı?

* Saçkıran için sarımsak kullanılmaktadır. Sarımsak tuzla ezilir, saçların döküldüğü yere sürülür. 3 saat sonra yıkanır.

* Vazelin ile sarısabır krem durumuna getirilir. Saçkıran olan yere günde 5-6 defa sürülür. Bu formül de etkilidir.

* Soğan suyu ve zeytinyağı saç diplerine sık sık sürülerek saçların çabuk çıkması sağlanır.

* 1 tatlı kaşığı vazelinle, bit tatlı kaşığı sarı zırnık karıştırılır. Saçların döküldüğü yere sürülür. Etkili ve çok faydalı olan bir formüldür.

 

2 Comments on “Saçkıran İçin Ne Yapmalı?”

  1. Saçkıran Tedavisinde Bitkisel Yardımcı

    Sarımsak saçkıran hastalığında herkes de etkili değil. Sarımsak dan daha çok etkili olan hidrojen peroksit küçük şişelerde %3 lük eczanede hazırlatılacak halk arasında oksijenli su deniyor. Bir öğleden evvel bir öğleden sonra bir sabah bir akşam bir hafta 10 gün uygulandığında %80 iyi netice alınabilir diye söylüyor. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Eczaneden %3 lük hidrojen peroksit yani oksijenli su hazırlatılıp günde 2 defa pamuklu çubuk ile saçın dökülen saç kıranın olduğu bölümlere uygulanır.

    DİKKAT: Yoğun Hidrojen Peroksit cildi yakar, göze kalıcı zarar verir ve ciltte kabarcıklar oluşmasına neden olur. Spesifik Tehlikeleri : Yanabilen malzemelerle teması yangına sebep olabilir. Eğer Oksijenli Su yuttuysanız hemen bir acil servise başvurunuz.

    Eğer başka herhangi bir rahatsızlığınız varsa, özellikle de cilt veya alerji problemleriniz varsa Oksijenli Su kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

    Bir cilt hastalıkları uzmanına görünmeniz bu konuda bilgi almanız önerilir.

    BİLGİ VERMEK AMACI İLE YAZILMIŞTIR. MUTLAKA BİR DOKTORA DANIŞINIZ.

  2. merhaba tepembe tırnak üstü kadar saç acılmama var yanı saç kıran ve saclarımda seyrek ince telli 🙁 stresten olduğunuda düşünüyorum, yukardakı altenatıflerden hangisini uygulayabilirim lütfen konuyla ilgili desteğinize ihtiyacım var saygılar. 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir