Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Neler Yapmalıyız?

Doğru bildiğimiz en büyük yanlış, bronzlaşmayı bir güzellik seçeneği zannetmek. Oysa uzmanların söylediği derinin hasarlandığının göstergesi bronzlaşmasıymış. Vücuttaki sağlıklı hücreleri korumak için “melanositler” yani deriye rengini veren hücreler esas hücrelerimizin etrafında bir çeper oluşturarak onları korumak için çoğalırlar ve biz bronzlaşırız. Yani bronzlaşmak sağlıksız bir durum olarak algılanmalıdır.

Burada ayırt etmemiz gereken güneşin tamamen zararlı olmadığı, doğru miktarın vücut için gerekli olduğunu bilip buna göre davranmalıyız. Çocuklar için ve yaşlılar için kontrollü yapılan güneş banyoları sağlık için gerekli. Güneş yaşama enerjimizi diri tutan önemli bir faktör. Başta psikolojik olarak güneşli havalarda kendimizi çok iyi hissederiz. Deride bulunan D vitamini öncüsü bir maddeyi aktif D vitaminine dönüştürür. D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini ve kemik gelişmesini sağladığından, çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere ölçülü olmak koşuluyla güneş banyoları yararlıdır. Sedef gibi bazı deri hastaları için oldukça faydalı. Ancak güneşle ilişkinizi oldukça ölçülü ayarlamalıyız. Ölçüyü kaçırırsanız maliyeti oldukça ağır olur. Güneş ciltteki elastik lifleri yıkarak cildin erken yaşlanmasına neden olur. Ayrıca yine kozmetik bir sorun olan, ciltte istenmeyen lekelere ve çillenmeye neden olur.

Basit Yöntemlerle Sağlıklı Bronzlaşmak Mümkün mü?

Yaz aylarında tatilin tadını çıkarmak isteyenleri tamamen güneşten mahrum etmek doğru değil. Basit yöntemlerle sağlıklı bronzlaşmak mümkün mü? Derseniz buyurun önerilerimiz var….

En fazla dikkat etmemiz gereken nokta güneşe maruz kaldığımız saatler; 11:00-15:00 güneşin dik olduğu saatleri tercih etmemek gerekli.

Tatile gittiniz, güneşe çıktığınız ilk gün çok önemli. Ten renginize göre güneşe maruz kaldığınız zamanı belirlemelisiniz.

Sarışın veya kızıl ten rengine sahipseniz güneşe ilk çıktığınızda 15 dakikayı geçirmeyin. Esmerler 40 dakika kadar güneşte kalabilir. İlk üç gün yavaş yavaş artırarak güneşe çıkarsanız, haşlanmadan daha estetik bronzlaşabilirsiniz.

Güneş altında iken siperlik şapka ve güneş gözlüğü asla ihmal edilmemeli.
Mümkün olduğunca açık renk ve ince kıyafetler tercih edilmeli.
Güneş koruyucunuz 50 faktörden aşağı olmamalı.
Kokusuz, parfümsüz beyaz güneş koruyucular daha fazla amaca hizmet eder ve alerjik reaksiyon ihtimalini azaltır.

Çocuklarınıza çok daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü onlar havuzda ve kumsalda daha fazla vakit geçirdikleri için güneşe daha çok maruz kalırlar. Çocuklar için özel koruyucular kullanılmalı ve suya girip çıktıkça kremleri yenilenmeli.

Hızlı bronzlaşmak için cildinize kakao yağı, zeytinyağı, havuç yağı, kola vs. şeyler sürülmemeli. Tekrar hatırlatalım bronzlaşmak derinin savunma şekli. Deriyi sürekli savunmaya itmek doğru değil.

Taze ışıl ışıl bir cilt için pişmemiş sebze ve taze meyve tüketin. Bol bol su için sıvı tüketin.

Hangi Güneş Kremini Kullanabilirim?

Karma ve yağlı cilt ise sivilcelenmeye müsait demektir bu durumda SOLANTE ACNES kullanabilirsiniz. Akneli cildiniz varsa üzerinde AKN yazmalı. Bu tarz cilt yapısına sahip iseniz BİODERMA PHOTODERM AKN Mat SPF40 da tercih edile bilinir. Yağlı ciltler için önerebileceğim bir kremde LA ROCHE POSAY ANTHELİOS AC SPF30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir