Dikkat! Şeker ve Kanser İlişkisi

Tıptaki adıyla karbonhidratlar, basit tanımlamayla şekerli gıdaların şişmanlık nedeni olduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Ancak, son yıllarda, kanser hücrelerinin ana beslenme kaynağının şeker olduğu ortaya çıktı. İşte bu temelden hareketle, vücutta bulunan tümörleri görüntülemek yani filmini çekmek için radyoaktif flor-18 ile işaretlenmiş şeker molekülleri (yani glukoz) verilmekte ve takiben de bu hasta PET ismi verilen bir makine içine alınıp görüntülenmektedir. Böylece, tümör odakları parlak bir şekilde kendini belli etmektedir; çünkü tümör hücreleri, vücudun diğer hücrelerinden daha fazla şeker (glukoz) tüketmektedir.

şeker kanser

Tümör hücrelerinin fazlaca şeker tüketmesi gerçeğinin bir göstergesi de şeker hastalarında daha sık kanser görülüyor olmasıdır.

Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan bazı ciddi kanser kuruluşlarının organize ettiği araştırmalarda, bir şeker ilacı olan metformin’in kanser tedavisinde tek ilaç veya diğer kanser ilaçlarına ek bir ilaç olarak kullanılıp kullanılamayacağı incelenmektedir. Bu konuda erken sonuçların bir kısmı yayınlandı ve yukarıda yazdıklarımı desketeleyen bulgular elde edildiği ortaya çıktı.

Belli Başlı Şekerli Gıdalar:

1) Patates
2) Prinç
3) Ekmek
4) Aşırı tatlı meyveler
5) Şekerli içecekler
6) Meyve suları
7) Tatlılar
8) Bulgur
9) Alkol

Yediklerimiz, kaderimiz olur. Ağzınızdan giren her lokmayı iyice seçin.

Kaynak: Prof.Dr.Cumali Aktolun (Tirocenter Tiroid Merkezi, 34345 İstanbul)

2 Comments on “Dikkat! Şeker ve Kanser İlişkisi”

  1. Hocam bilgi için teşekkürler. Ama bunların hepsi neredeyse ana besin kaynaklarımız. Hiç mi yemeyeceğiz,ölçülü mü yiyeceğiz.

  2. Bu besinleri olabildiğince az yememiz lazım. Zaten eğer yeterli protein (et süt yumurta vs) ve yağ yersek şekerli gıdalara ihtiyacımız da azalır. Üstelik, en yeni yayınlar, sanıldığının aksine, yağlı gıdaların kap damar hastalıklarına da neden olmayabileceğini iddia etmektedir. Karbohidrat, yağ ve protein kaynaklarını dengeli bir şekilde tüketip aşırılıktan kaçınırsak fazla şekerli yememiş oluruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir