Susam Yağının Faydaları, Susam Yağının Cilde ve Saça Faydaları, Kullanım Şekli

Susamdan elde edilen susam yağı, en az susam kadar değerli ve faydalı bir üründür. Cilt dostu bir ürün olan susam yağı en az badem yağı kadar faydalı ve doğal bir üründür. Elbette her şeyi doğadan elde ettiğimizi düşünürsek bu gibi doğal ürünlerin faydalarını saymakla bitiremeyiz.

susam yağının faydaları, susam yağı ne işe yarar, susam yağının saça faydaları, susam yağı saça faydaları, susam yağı ne işe yarar, susam yağının yan etkileri

Bu yazımızda susam yağının faydaları, susam yağı ne işe yarar, susam yağının saça faydaları, susam yağı saça faydaları, susam yağının yan etkileri hakkında bilgiler sunacağız.

Susam yağının faydaları, susam yağı ne işe yarar?

Öncelikle susam yağı faydaları hakkında bilgi vermek gerekirse;

*Kuru cildi yumuşatarak besler, *Anne sütünü artıran bir etkisi vardır. *Cinsel fonksiyonlarda iyileştirici etki gösterir. *Şeker hastalarının dostudur. *Kabızlığın önlenmesinde de etkili olan susam yağı iyi bir bağırsak çalıştırıcısı olmaktadır.  *Selülitler üzerinde etkilidir. *Mantar enfeksiyonlarına karşı iyileştirici bir etkisi vardır. *İdrar söktürücü ve gaz çıkarıcıdır. *Susam yağının faydaları hakkında söylenebilecek diğer bir özellik ise  susam yağının cildi yumuşatması, renklendirmesi,  hücreleri yenilemesidir.

Susam yağının yararlı etkileri hakkında yukarıda birkaç bilgiyi sizlere sunmaya çalıştık. Susam yağı ne işe yarar ya da neden susam yağı sorusu hakkında aşağıda detaylı bir bilgi bulabilirsiniz.

Susam Yağının İçeriği, Susam Yağındaki Vitaminler:

Susam yağı içerisinde birçok önemli vitamin, mineral, antioksidanlar vardır. Özellikle, A, B ve E vitaminleri bakımından zengin olan susam yağı, omega 6 ve omega 9 yağ asitlerini de içinde barındırmaktadır.

Susam yağı içerisinde mineral olarak, demir, fosfor, kalsiyum ve potasyum yer almaktadır. Haricen ve dahili olarak kullanmak mümkündür.

Susam yağı saça faydaları

Susam yağı hakkında merak edilen konulardan biriside susam yağının saça faydaları dır. Susam yağı saça faydaları hakkında aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

*Saç derisini nemlendirir. *Saç köklerini güçlendirir. *Kepeğe karşı etkili bir çözüm sunar. *Tahriş olmuş saç derisinde hızlı bir iyileştirici etki gösterir.

Susam Yağı Nasıl Yapılır?

Susam tohumlarından elde edilen susam yağını elde etmek için tohumlar sıkılır. Tohumların içinde yaklaşık %50 oranından yağ bulunur.

Susam Yağı Nasıl Kullanılır?

Susam yağı bağırsakları yumuşatmak ve çalıştırmak için kullanılacaksa sabah aç karna 20 gr kadar susam yağı içilir. Cildi soğuktan korumak içinde kullanılabilen susam yağı yüze ve ellere sürülürse cildi soğuktan korur.

Susam yağının kullanımı ile ilgili sabahları aç karna 1 çay kaşığı kadar önerilir. Veya bir çay bardağı suyun içine 5 damla damlatılarak kullanılabilir.

Kışın cildiniz kuruyorsa susam yağını 1-2 damla avucunuza damlatın küçük parmağınıza bulayıp kendi serçe parmağınızla burnun içine hafifçe sokun diğer tarafa da aynı şekilde diğer burun deliğine de uygulayın ondan sonra burnun üstünden aşağıdan yukarıya doğru elinizle çekin ama burnunuza çekmeyin burun kuruluğuna iyi geliyor.  2 yaşından küçük çocuklarda uygulanmaz. Uygularken hafif hafif yapın.

Kışın cildiniz kuruyorsa pul pul dökülüyorsa susam yağı ile ovarsanız çok iyi gelir. Susam yağı anne sütünü artırır. Kabızlığı önler, cildi besler ve erken yaşlanmasını önler. Banyodan sonra cilt hafif nemli iken susam yağı nemi cilde hapsetmiş olursunuz. Cinsel gücün artmasında da faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesine neden olabilir.

Susam yağının yan etkileri

Susam yağının 10 yaşından küçüklerde kullanılması sakıncalı olabileceğinden önerilmez. Dahilen kullanılması hassas kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Susam yağının bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte aşırı kullanımdan kaçınılması bilinmelidir. Ayrıca kullanmadan önce doktorunuza başvurmanız sizin açınızdan daha yararlı olacaktır.

Susamın faydaları hakkında bilgi için buraya bakınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir