Hepimiz tarçının, kullanıldığı yerlerde ne kadar hoş bir tatlandırıcı olduğunu biliriz. Keklere, muhallebilere, sütlaca ilave edilen tarçın, eklendiği her tatlıya, farklı bir lezzet katmaktadır. Aynı zamanda, tatlılarımızda kullandığımız ve güzel tatlar aldığımız tarçının, faydalarının da tadı kadar güzel olduğunu biliyor muydunuz? Şu andan itibaren biliyorsunuz en azından ve sütlaç yaparken aslında eşinize ve çocuklarınıza çok faydalı bir besin hazırladığınızın bilincinde olarak tarçın kullanımına daha fazla ağırlık verebileceksiniz.
Tarçının Faydaları
Tarçının faydaları neredeyse tüm vücuda etki etmektedir. Şöyle ki: kandaki şeker seviyesini düzenleyerek, özellikle 2. tip diyabet hastalarında fayda sağladığı, son zamanlarda yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bunun yanısıra, kalsiyum magnezyum bakımından zengin olan tarçın, lif ve demir kaynağıdır. Yani kemik erimesi ve kansızlık sorunlarıyla baş etmek zorunda kalanların başucu ilacı niteliğindedir. Günlük yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesi, vücuttaki LDL kolesterolü düşürmektedir. Vücuttaki bakteri yayılımını azaltır, düzenli alındığı takdirde önleyebilir de.
Adet öncesi gergin olan bayanların sinirlerine iyi gelen tarçının bir diğer faydası ise, koklandığı zaman hafızayı güçlendirici etki yapmasıdır. İçine konulan yiyeceklerin bozulmasını ve bakteri üretmesini önleyen tarçının faydaları saymakla bitirilemeyecek kadar çoktur. Lezzet olarak da güzel bir yapısı olan tarçının, günlük çay olarak tüketilmesi, size tüm bu faydaları sağlayabileceği anlamına gelmektedir.
Tarçının Kullanımı
Tarçın çayının demlenmesi ise oldukça kolaydır. 2 adet çubuk tarçın, bir miktar bal ve 2 bardak su ile demlenen tarçın çayı, 20-25 dakika kaynatıldıktan sonra afiyetle içilebilir. Ancak tarçın çayı, direk demlendiği şekilde içilmemektedir. Bu ölçülerde hazırlanmış olan tarçın çayı, içileceği zaman, bir çay bardağının 1/3’ü oranında doldurulur, üzerine ise kaynar su ilave edilerek içilir. Yani 2 su bardağı su ile demlemiş olduğunuz tarçın çayından, 6 su bardağı çay elde edersiniz.