Uyku Apnesi ( Uyku Sendromu) Nasıl Tedavi Edilir?
Uyku apnesi mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Teşhisi genellikle zor olmakla birlikte hasta kendi başına uyku sendromu yaşadığını fark edemeyebilir. Bu gibi durumlarda aile ya da en yakında bulunan kişilerden birisi kişinin yaşadığı bu düzensiz durumu fark etmektedir.
Genel olarak uyku apnesi tedavisinde aşağıda ki yollar izlenmektedir.
Uyku apnesi tedavisinde ilk olarak yutak düzeyinde dokuların gerilmesi ve hava yolunun genişletilmesine yönelik bazı cerrahi operasyonlar yapılmaktadır.
Lazer radyofrekans ve klasik cerrahi operasyonlar ile uyku apnesinin kısmi tedavisi mümkündür.
Uyku apnesi tedavisinde alternatif olarak horlamayı kesen, basınçlı hava cihazları da kullanılmaktadır. Bu cihaz yardımıyla yapılacak uygulamalar hastanın gece horlamalarını kesmektedir.
Uyku Apnesi Tedavisinde Bunlara Dikkat Edin!
Uyku apnesi tedavisi ( uyku sendromu) başlı başına teşhis ve tedavi döneminde bir bütün içerisinde ele alınmalıdır. Tedavi yalnızca klinik uygulamalarla değil aynı zamanda hastanın kendi alacağı önlemlerle de desteklenmelidir.
Aşağıda yer alan önerileri uygulayarak uyku sendromunu daha kolay bir şekilde yenebilirsiniz.
1) Sigara ve Alkolden uzak durun!
Alkol kullanımını azaltarak uyku apnesi tedavisine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca sigara ve fazla kilolarınızdan kurtulmanız tedavide daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.
2) Burun tıkanıklığını tedavi edin!
Reçetesiz halde satılan bazı spreyler ve solüsyonlar burun tıkanıklığınız açmanıza yardımcı olacaktır.
3) Uyku haplarını bir kenara bırakın!
Uyumak için uyku haplarını tercih etmek yerine alternatif yollar arayın. Uyku hapları uyku apnesinin başlıca oluşum sebepleri arasında yer almaktadır.