Vertigo Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Vertigo ismi verilen hastalık, sizde var ise, çevrenizdeki cisimlerin hareket ettiği izlenimine kapılmanız gerekmektedir. Aynı zamanda, bir baş dönmesi yaşarsınız gibi hissedersiniz; ama yaşadığınız duyguyu tam olarak ifade edemez: ”başdönmesi desem baş dönmesi de değil ama ona yakın bir şey” dersiniz. Bu gibi durumlarda, eğer mideniz bulanıyor ve nadir de olsa kusuyorsunuz ve dengenizi sağlamakta güçlük çekiyorsanız, mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekmektedir.

Vertigonun nedenleri

Vertigonun pek çok nedeni olmakla birlikte, en önemli nedeninin, orta kulak iltihaplanması olarak belirtilmiş olması, kulak burun boğaz hastalıkları ile alakalı bir hastalık görüntüsü çizmektedir ilgililerine karşı. Ve pek çok nedenden dolayı da bu sorun ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Viral enfeksiyon olarak da adlandırılan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda dahi, vertigo için bir başlangıç adımı atılmış olabilmektedir.

vertigo nedir

Vertigo, nörolojik sebeplerden kaynaklı bir hastalık da olabileceği gibi, baş bölümüne alınan darbeler ile de kendisini gösterebilmektedir. Alkol alanlarda da rastlanabilen vertigo, kullandığınız ilaçların yan etkilerinden dolayı da gelip sizi bulabilmektedir. Bir kulak ameliyatı olduğunuzda, bu ameliyattan size bir hatıra olarak da kalabilir vertigo. Başınız ile yapmış olduğunuz ani hareketler de, sizin vertigo ile savaşmak zorunda kalmanıza neden olabilmektedir.
Bu sayılan vertigo nedenleri arasından birini ya da bir kaçını kendinizde görebiliyorsanız ve tarif edemediğiniz bir baş dönmesi sorunu yaşıyor, dengenizi kaybediyorsanız, en kısa zamanda uzman bir doktor gözetimine girmeniz vertigo kimlerde görülürgerekmektedir. Sizde vertigo hastalığı başlangıç yapmış olabilir. Tedavi yöntemi olarak başlangıçta basit ilaçlar denenmekte ve etkili sonuçlar alındığı gözlemlenmektedir. Bunun yanında, hastalığın çok ilerleyen aşamalarında, ameliyat olmanız gerekebilir. Ve bunlarla birlikte, vertigonun da başlı başına bir hastalık belirtisi olabileceğini belirtmek isteriz.

Uyarı: Bu yazı bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.Hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen doktorunuza danışınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir