Vitamin Takviyesi, Mineral Takviyesi ve Zayıflama İlaçlarının Zararları

Pek çok kişi, sağlıklarını güçlendirmek açısından, günlük yaşamlarında alamadıkları vitaminleri ve mineralleri, vitamin takviyesi; ve mineral takviyesi şeklinde almayı tercih ediyor. Alınan vitamin takviyesi; ve mineral takviyesinin, kişilerin ömürlerinin uzamasını sağladığı düşünülüyor. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmaların sonuçlarına bakıldığı zaman, vitamin takviyesi; ve mineral takviyesi olarak bilinen pek çok şeyin, ömrü uzatmak şöyle dursun, kısaltabileceği sonucu elde edildiği görülüyor. Ve vitamin takviyesi; ve mineral takviyesi olarak bilinen bu ürünler, aslında doktorlar tarafından hastalara önerilirken, gerek vitamin takviyesinin; gerekse de mineral takviyesinin, doktor tavsiyesi almamış pek çok kişi tarafından da kullanılıyor. Peki sağlık açısından bu denli önemli zararları bulunan vitamin takviyesi ve mineral takviyesi, neden doktorlar tarafından hastalara öneriliyordu? Çünkü, vitamin takviyesi ve mineral takviyesinin sağlığa zararlı olduğunun bilimsel kanıtları, henüz yapılan araştırma sonuçları doğrultusunda açıklanmamıştı…

Vitamin takviyesi ve mineral takviyesinin ne gibi olumsuzlukları olduğuna bakacak olursak, Folik asit, multi vitamin, çinko, magnezyum; ve demir, vücuda doğal yollardan girmemeleri sebebiyle ömür kısaltıcı bir etki yaratıyor. Bu tür minerallerin vücuda doğal yollardan alınması gerekiyor. Aksi taktirde mineral takviyesi ve vitamin takviyesi zararlı oluyor. Mineral takviyesinde zararlı olmayan tek mineralin ise kalsiyum olduğu belirtiliyor. Erkekler, E vitaminini, kanser riskini azaltması sebebi ile kullanırken, aslında E vitamini, erkeklerdeki prostat kanseri riskini daha çok arttırıyor.

Vitamin takviyesi ile birlikte alınan E vitamini, hücrelerin çoğalmasına sebebiyet veriyor. Bu durum ise uzun zamandır tartışmalara neden olmakta idi. Çoğalan hücreler kanser karşıtı mı; yoksa kanser arttırıcı mı etki göstermekteler? Çoğalan hücrelerin prostat kanseri yanlısı etki gösterdiği, yapılan araştırmalar ile elde edilmiştir.

Zayıflama ilaçlarının da beslenme takviyesi olarak kullanıldığı hepimizce biliniyor. Zayıflama ilaçları, son yıllarda önemli derecede sayıca artış göstermiş durumda. Zayıflama ilaçlarının bağımlılık yarattığının, böbreklerde problemlere neden olduğunun, kalp ve damar sistemine zarar verdiğinin bilinmesi, ve zayıflama ilaçlarının kullanımından kaçınılması gerekiyor. Bu araştırmalar dahilinde şu sonucu elde ediyoruz: gerek vitamin takviyesi, gerek mineral takviyesi; ve gerekse de zayıflama ilaçları, endüstriyel şekilde üretilmiş halleri ile değil, doğal bir şekilde alınmalıdırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir