Kuşburnu Faydaları Ve Kuşburnu Çayı

Faydaları dünya tarafından bilinen ve kabul edilen kuşburnu meyvesi, Kuzey Afrika; ve Avrupa’da yetişmektedir. Bir gül türünün olgunlaşmış olan meyveleri olarak tanımlanabilecek olan kuşburnu meyvesinin, Türkiye’de de bulunduğunu belirtmek gerekmektedir. Tüm meyveler arasında, içeriğinde en çok C vitamini barındıran meyvenin kuşburnu olduğu belirtilmektedir. Kuşburnunun içeriğindeki C vitamini, portakalın içeriğindeki C vitamininden çok daha fazladır. Kuşburnu tüketimi, hem taze olarak; hem de kurutulmuş olarak gerçekleştirilebilir. Kuşburnu kullanımı sırasında, kuşburnu çayı içilebileceği gibi, kuşburnu reçeli, kuşburnu marmelatı, kuşburnu pekmezi de tüketilebilmekte; ve kuşburnunun faydalarından bu şekillerde yararlanılabilmektedir.

Kuşburnunun içeriğinde bulunan yoğun C vitamini; ve antioksidan etkisi sayesinde, vücut sağlığını önemli ölçüde koruyan bir takım faydalarından söz etmek mümkündür. Kuşburnunun faydaları arasında, eklem iltihaplarının giderilmesinden; ve romatizmal ağrıların azaltılmasından da söz edilebilir ki kuşburnunun faydaları arasında yer alan iltihaplar üzerindeki faydası, yapılan pek çok araştırma tarafından da kanıtlanmıştır.

Kuşburnunun faydaları arasında, soğuk algınlığı; ve gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesinden de söz etmek gerekmektedir. Kuşburnunun faydalarından gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için yararlanmak isteyen kişilere, günde üç bardağa kadar kuşburnu içebilecekleri belirtilmiştir. Kuşburnunun faydaları arasında, ağrı kesici ve iltihap giderici özellikleri yer almaktadır; fakat, kuşburnunun faydalarından bu anlamda yararlanmak isteyenlerin, kuşburnu çayı; ya da kuşburnu marmelatı değil de, kuşburnu kapsülü tüketmeleri gerekmektedir. Çünkü, kuşburnunun faydaları arasında yer alan bu etkileri sağlayan kuşburnunun içeriğinde bulunan maddeler suda çözünmemektedirler.

Kuşburnunun faydalarından bir diğeri de, artrit şikayetlerini azaltan etkisidir. Kuşburnunun faydaları arasında, kireçlenme; ve kireçlenme semptomlarını azaltmasından da söz etmek gerekirken, kuşburnunun faydaları arasında, vücuttaki yağların eritilmesinden; ve böbreküstü bezlerinin çalışması sayesinde, hormonları desteklemesinden de söz etmek gerekmektedir.

Kuşburnu çayı yapılışı: bir bardak su kaynatılır; ve kaynatılmış olan suyun içerisine bir tatlı kaşığı kuşburnu ilave edilir. Ağzı kapatılarak 15 dakika beklemesi sağlanır. Daha sonra ise, süzülüp içilir. Kuşburnu çayının günde üç sefer içilebileceği belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir