Deniz Tuzunun Faydaları ve Sofra Tuzunun Etkileri

Vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu besinlerden bir tanesidir tuz. Çünkü vücudumuz öyle bir yapıdır ki, yüksek miktarda su içermektedir; ve vücudumuzun içermiş olduğu bu su nedeniyle, vücudumuzu okyanusa benzeten uzmanlarımızın sayısı bir hayli yüksektir. Bu nedenle de, tuz almamız gerekmekte; ve tuzun faydalarından maximum oranda yararlanmamız gerekmektedir. Hal böyle olunca da, tükettiğimiz tuz hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğumuzu değerlendirmemiz gerekir. Yemeklerde kullandığımız sofra tuzu bizim için yeterli bir tuz kaynağı mıdır; yoksa deniz tuzu almamız zorunlu mudur? Burada verilecek olan cevapta, vücudumuzun ve tuzun işlevleri büyük önem taşımaktadır:

Deniz Tuzunun Faydaları

Yemeklerimizde kullanmış olduğumuz, paketlerin içerisinde satın aldığımız ve bir marka altında olan tuzların geneli, kimyasal işlemlerden geçirilmektedir. Bu kimyasal işlemler değildir aslında önemli olan. Tuz kayalarından elde edilen tuzun, ne şekilde parçalandığı ve hangi ortamlardan geçirilerek paketlerin içine konulduğudur dikkat edilmesi gereken.
Deniz tuzu, bundan 2000 sene önce nasıl toplanıyor ise, yine aynı şekilde toplanmaktadır. Tarama yöntemi ile elde edilen tuz, güneşin altına konularak kurumaya bırakılır; ve kuruyan tuz, hiç bir işleme maruz kalmaksızın, güneşte kurutulduğu anda paketlerin içine girmektedir. Doğallığından hiç bir şey kaybetmeyecek olan tuz, bu şekilde, içerisindeki 90 adet minerali hiç bir şekilde kaybetmeden kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Tuz içerisinde yer alan kalsiyum, magnezyum, potasyum ile tuzun ana maddeleri olan sodyum ve klorür de dahil olmak üzere 90 mineral, bu doğallıklarından hiç bir şey kaybetmeden; bünyelerinde bulundurdukları nem ve gri renkleri ile birlikte insan vücuduma alındığında, tükürük ile birlikte, derhal sindirime geçmektedir. Ve vücut bu tuzu ne şekilde kulanması gerektiğini çok iyi bir şekilde bilir. Sofra tuzu ise, o kadar değişik işlemlerden geçirilmekte ve özelliğini o kadar çok kaybetmektedir ki, tüketimimizden yıllar sonra, karşımıza, kaslar, kemikler, böbrekler ve kalp açısından onarılamayacak sorunlar olarak çıkmaktadır.

Sofra tuzundan elde ettiğimiz bu zararları bir yana bırakacak olursak; deniz tuzundan ne gibi faydalar elde edebileceğimizi düşünebiliriz. Peki nelerdir deniz tuzunun faydaları? Her şeyden önce tansiyonu düşürür; ve vücuttaki su kaybını önleyici bir etkiye sahip faydaları vardır. Bununla birlikte, karaciğer, böbrek ve böbreküstü bezlerinin daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda deniz tuzu, bağışıklık sistemini de destekleyerek güçlendirmektedir. Deniz tuzu, doğal olması sebebiyle, okyanusta var olan tüm doğal vitaminleri, sizin vücudunuza aktarır…

Not: İşlemden geçmemiş özelliğini yitirmemiş olan kaya tuzunu kendinin evinizde öğüterek sofralarınızda  kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir